Elton, 7 år, efterlyser lanthandlare till Porjus

Porjus har varit utan livsmedelsbutik sedan den tidigare Ica-butiken stängde ner tidigare i år. I ett försök att locka en ny lanthandlare till samhället, gick Victoria Harnesk och sjuåriga Elton ut med en efterlysningsvideo på nätet.

Videon, som lyfter fram Porjus som samhälle och fördelarna och möjligheterna med att driva en lanthandel i samhället, publicerades på Jokkmokkspoddens Facebooksida och blev snabbt uppmärksammad långt utanför kommunens gränser.

Victoria berättade om situationen och videon i en radiointervju med P4 Norrbotten, och även Aftonbladet skrev om efterlysningen. Videon har delats nästan 800 gånger, och har de senaste dagarna setts av fler än 50.000 personer. Nu hoppas Victoria och Elton att någon av alla tittare ska ta sig an utmaningen, och bli Porjus nya lanthandlare.

Bli vår lanthandlare i Porjus

Hjälp oss att hitta lanthandlare till Porjus. Dela, dela dela!

Publicerat av Jokkmokkspodden den 11 november 2017