Andreas brinner för Jokkmokk Gratistidning

Andreas Viklund gör tummen upp för Jokkmokk Gratistidning.

Första numret av Jokkmokk Gratistidning gavs ut 23 november och just nu jobbar Andreas Viklund ansvarig för redaktionellt material och försäljning med att få ihop partners och annonsörer för att kunna börja med veckoutgivning med start vecka 4, 2018.

”Det ser ljust ut och känns spännande. Flera företag, både stora och små, har anslutit och signalerna från Jokkmokksbor och företag är enormt positiva”, säger Andreas Viklund.

Andreas Viklund som är Jokkmokksbo ursprungligen från Porjus brinner för berättande i olika former, och har fotograferat, filmat och skrivit om händelser och evenemang i Jokkmokk med omnejd i ett flertal år. Och utöver det jobbat med kommunikation, marknadsföring och mediaproduktion i nästan 20 år.

”För min del är det självklart att vara med på denna resa”, säger Andreas. ”Jag kommer till stor del att göra precis samma sak som jag har har gjort tidigare, som att fotografera och skriva om aktuella händelser, evenemang och lokala ämnen. Den stora skillnaden blir omfattningen, formatet och den lokala räckvidden som en lokal tidning ger”, förklarar Andreas och syftar till att Jokkmokk Gratistidning kommer att delas ut till alla hushåll och företag i kommunen.

”Jag har många gånger önskat att någon kunde starta upp en lokaltidning som kan läsas av alla, och där det finns utrymme för alla. Det finns så mycket att berätta om, även i en befolkningsmässigt liten kommun som Jokkmokk. Berättelser som egentligen aldrig når ut i de traditionella länstidningarna som NSD och Kuriren. Men det slog mig också att denna ‘någon’, lika väl kan vara jag själv…”, avslutar Andreas.

 

Flera företag är med från start

Team Sportia, Åströms Radio och TV-service, ICA Rajden och Hotel Akerlund är några starka, lokala företag i Jokkmokk som har valt att vara med från start i Jokkmokk Gratistidning genom ett Cross-Media abonnemang och som dessutom tycker att det blir spännande att kunna läsa och ta del av det som händer lokalt Jokkmokk.

Team Sportia ligger på Storgatan i Jokkmokk och drivs av bröderna Kent och Lars Nordström. De brinner för sport, ett aktivt liv och nöjda kunder.

– Vi är med från starten med Jokkmokk Gratistidning och tror stenhårt på en tidning med lokala nyheter blandat med annonser, berättar Kent Nordström.

Kent Nordström, Team Sportia.

Åströms Radio TV Service är ett företag med lång historia. På 1950-talet startade den första butiken som egentligen var en kiosk där radioapparater såldes över disk. Pär Lindell kom in ägarbilden 2001 och har varit med i utvecklingen sedan dess.

– Vi tycker det är ett bra initiativ. Alltid fördel för oss butiker att kunna komma ut med bra erbjudanden varje vecka i hela Jokkmokks kommun, säger Pär Lindell Åströms Radio & TV.

Håkan Enlund och Pär Lindell på Åströms Radio & TV.

Fakta

Jokkmokk Gratistidning ges ut av Norrbotten Gratistidning som utgörs av ett stort antal lokala norrbottensägda gratistidningar runtom i länet. Den största är Luleå Gratistidning (41 000 ex) och den minsta Jokkmokk Gratistidning (3 000 ex). Total upplaga är 122 500 ex. (NSD + Kuriren Norrbotten 43 100 ex, TS 2016)

Jokkmokk Gratistidning har även en lokal webb – jokkmokk.gratistidning.com och lokalteve jokkmokk.lokalteve.se där videoklipp med Jokkmokkskoppling från Youtube och Facebook länkas in.

Utöver gratistidningar i Norrbotten ger man även ut Norgetidningen – Velkommen til Sverige och turisttidningarna Winter och Glad Sommar.