Framgångar på den regionala UF-mässan

Isabell Osnes, Sara-Elvira Kuhmunen och Agnes-Máriddjá Rimpi - vinnare på årets regionala UF-mässa.

Norrbottens regionala mässa för UF-företag, ”Entreprenörskap på riktigt”, arrangerades i Luleå den 22:a februari, och bland de över 100 utställande UF-företagen på plats fanns även medverkande från Jokkmokk. Två av dem prisades i de regionala UF-tävlingarna och kvalificerade sig därmed till riksfinalen i Stockholm i maj.

Sara-Elvira Kuhmunen driver Beaivi UF, som har skapat och sålt en planeringskalender på nord-, lule-, syd-, ume- och pitesamiska – de fem samiska varietéer som finns i Sverige. Beaivi UF utsågs till Årets UF-Företag i Norrbotten 2018.

Mijá Merka UF, som drivs av Agnes-Máriddjá Rimpi och Isabell Osnes, fick 1:a pris i klassen ”Årets vara” för Renmärkesboken och får därmed också åka till SM-finalen i Stockholm i maj. Mijá Merka tilldelades även ett 2:a pris i kategorin ”Årets monter”.

”Det var superroligt att träffa andra unga entreprenörer och höra deras visioner. Men också att träffa olika företag och likasinnade människor. UF-mässan i allmänhet var laddad, alla var så drivna så att just vi vann kom som en enorm chock”, säger Isabell Osnes.

SM-finalen i Ung Företagsamhet arrangeras den 16-17:e maj på Stockholmsmässan.