Trädskällare från tre länder ställdes ut i Jokkmokk

BIS Nautasvardos Kaise och BIS2 Skogsmyltans Dimma, i SSF Övre Norrbottens utställning i Jokkmokk. Domare: Kurt Nilsson. Foto: Andreas Viklund.

På lördagen den 10:e mars arrangerades en hundutställning i ridhuset i Jokkmokk. Det var den lokala sektionen av Specialklubben för Skällande Fågelhundar (SSF Övre Norrbotten) som var arrangör, och de hundraser det handlade om var Finsk Spets och Norrbottensspets.

Finska spetsar under SSF Övre Norrbottens utställning i Jokkmokk den 10:e mars, 2018. Foto: Andreas Viklund.

37 hundar var anmälda, inklusive deltagare från både Norge och Finland, och arrangemanget blev väldigt lyckat. Domare var Kurt Nilsson från Piteå, en välkänd och välmeriterad profil i utställningskretsar. Efter att alla bedömningar i de olika klasserna för var och en av de två hundraserna var klara, stod två vackra hundar kvar för BIS-finalen.

Jan-Egil Haraldsvik från Norge visade den finska spetsen Nautasvardos Kaise och Susanne Nordqvist från Mattisudden visade norrbottensspetsen Skogsmyltans Dimma – och det blev Nautasvardos Kaise som tog hem Best In Show-utmärkelsen.

SSF Övre Norrbottens utställning i ridhuset i Jokkmokk. Foto: Roland Saitzkoff.