Laponiaporten öppen under sommaren

Laponiaporten är öppen vardagar mellan kl. 10:00 och 18:00 under sommaren. Foto: Kjell Viklund.

Laponiaporten i Porjus har öppnat för sommaren, och Laponiaportens styrelse har anställt Bitte Dånsjö som värdinna och turistinformatör under två månader.

Laponiaportens styrelseordförande Birgit Meier-Thunborg berättar att Bitte har fått möjlighet att träffa och utbildas av Jokkmokks turistinformation, och hon har också deltagit på Laponiatjuottjudus 2-dagars utbildning i Stora Sjöfallet – allt för att hon ska kunna ge besökande turister högkvalitativa råd och rekommendationer under sommaren.

Anställningen är ett första steg i att stärka upp Laponiaporten och Porjus som turistmål, och planer finns på att utöka satsningen och få fler aktörer involverade till nästa sommar. Bitte Dånsjö kommer även att ställa ut sin konst på Laponiaporten under sommaren.

Bitte Dånsjö med några av hennes tavlor, på Laponiaporten i Porjus under sommaren. Foto: Kjell Viklund.